mobiel informatie- centrum Rotterdam

De gemeente licht de multiculurele bevolking voor over de investeringspalnnen in Rotterdam. Het medium is een mobiel voorlichtingscentrum waarin bezoekers worden uitgenodigd. Het verplaatst zich drie keer per week naar een andere plek in Rotterdam. Het hele project is in drie maanden ontworpen en gerealiseerd.

Een gebouw met een opvallend maar eenvoudig karakter. Het is niet alleen uitnodigend maar prikkeld ook de nieuwsgierigheid. De aard van de voorlichting vraagt om een proffesioneel uiterlijk. De ruimte is ingericht met eenvoudig en multifunctioneel meubilair. Presentaties op panelen, sprekers-publiek opstelling voor 25 man, persoonlijke gesprekken, kleine exposities en recepties tot 40 personen kunnen plaats vinden.

Er is gekozen voor een eenvoudige basisvorm, een doos. De kracht komt uit de eenvoud en de uitstraling (letterlijk). Door de doos te kantelen en de wielen af te dekken met zwarte stroken lijkt het een vast gebouw. Een vrolijke doos op een voetstuk. De kanteling zorgt tevens voor een interessant lijnenspel, zowel binnen als buiten. De ruimte wordt door deze eenvoudige ingreep zeer spannend en meteen makkelijk toegankelijk. De hellingbaan is nu geen toevoeging meer maar een deel van het lijnenspel.

De doos is semi-transparant. De inhoud is zichtbaar, je ziet de silouetten van mensen, computers, tv,s en diapresentaties, maar door het polycarbonaat wordt alles onscherp. ‘s Avonds straalt het gebouw licht uit. De binnenverlichting maakt het een markeringspunt in de buurt.Door de transparante bekleding van binnen te beschijnen met gekleurd licht of geprojecteerde bewegende beelden kunnen eenvoudig extra efeecten bereikd worden.