Black block

Het Plan Kavel 28c, het visitekaartje van de hoofdweg van IJburg, een opvallende verschijning aan de IJburglaan.Uitgangspunt is het gebouw als één object te laten ervaren. Dit ondanks het feit dat er meerdere gebruikers zijn. Het materiaal van de gevel is zeer eenduidig, maar tegendraads en stoer. De gevel is erg transparant door de verhouding open/dicht. De gevel is aan alle kanten divers maar heeft een duidelijke samenhang.

De gevel en de vloeren lijken los van elkaar te staan. Vloervelden lopen achter de openingen langs.De schaal van het gebouw vervaagt. Als je langer kijkt blijkt er meer te gebeuren. De gaten dagen de gebruiker uit voor verschillend gebruik. Geen standaard gebouw dus! Als een geïnteresseerde kiest voor een hele verdieping vervalt de gang. Er ontstaat dan een verdieping
waarin de lift uitkomt met een vide aan de hal.

De Units
De units hebben een riante hoogte en geen verlaagde plafonds. De begane grond vloer is circa 395m² bruto vloeroppervlakte (bvo) en bestaat uit een splitlevel met een terras over de volle breedte. Door de mogelijke 2de entree is deze verdieping zeer goed splitsbaar in 2 volwaardige units, zowel van voor naar achter als in de breedte.

De verdiepingen zijn circa 340m² bvo. Deze kunnen door een bedrijf gebruikt worden of in 2 units gesplist worden, 1 aan de IJburglaan van circa 140m² bvo en 1 aan de groene tunnel van circa 170m² bvo. Er ontstaat dan circa 30m² gemeenschappelijke ruimte. Alle units hebben 2 vluchtwegen door middel van een zeer compacte trap.